Västkustens GK

Golf för människan närmare jorden

Stora golftävlingar

Golf är en sport av prestige där man ska vara slagkraftig och precis. Har man väl fastnat för det så kommer intresset leva kvar resten av livet. Här tänkte vi ge lite snabb information om de största golftävlingarna just nu. 

US Open

Det är en av de fyra stora världsmästerskapen i golf och som namnet avslöjar tar det plats i USA. Man försöker alltid planera turnén så att sista dagen spelar på Fars Dag i Amerika.

Den första tävlingen inom US Open spelades 1895 och hade då nio hål som man spelade om och om igen till man hade spelat 36 hål.

Det tog några år innan USA blev riktigt bra på sporten. I början var det bara de professionella brittiska spelarna som tog hem priserna. Men sedan, 1911, kom John J. McDermott och vann. Det blev en vändpunkt för USA och sedan dess har de haft lika stort chans att vinna spelet som England.

The Brittish Open

Det officiella namnet är egentligen The Open Championship men många kallar det ändå The Brittish Open för att hålla isär de olika tävlingarna. Det är den äldsta golftävlingen som spelades för första gången 1860 på en 12 håls-bana.

Man kvalificerar sig för denna tävlingen genom att vinna andra, mindre tävlingar runt om i världen. Den är öppen för alla som av världsranking i golf och de tar in 156 deltagare varje gång.

Tiger Woods, en av världens bästa golfspelare som brukar ha de lägsta oddsen och mest mediatäckning, har faktiskt inte vunnit The Brittish Open sedan 2006. Och nu senast var den Rory McIlroy från Wales som tog hem segern.

The Masters Tournament

Den här tävlingen kan man inte kvala in i. Man måste bli inbjuden av arrangörerna. Den tar plats varje år i Georgia, USA. Den spelades för första gången 1934 och skiljer sig ganska kraftig från de andra två på den här listan.

För det första finns det många regler kring hur publiken får bete sig och vara när de ser på. Man får inte ha en vattenflaska från ett annat märke än det som tävlingen säljer, då rivs lappen bort så etiketten inte syns i kamerorna. Man får heller inte bära runt på en bok eller göra någon slags reklam på banorna.

Det är också otroligt svårt att få biljetter till tävlingen. Man måste köa i så länge som 10 år för att säkra en plats. Vill man ha en biljett för de sista dagarna och har inte köat under det senaste decenniet så får man kosta på sig runt 40-60 000 dollar.