Hitta rätt i golfdjungeln

golf equipment

Har du precis börjat spela golf så gäller det att hitta rätt utrustning för dig, som nybörjare så kan det vara bättre att till en början spela med lånade eller hyrda golfklubbor så man känner hur det känns. Efter du testat ett tag så kan det vara läge att köpa ett set för nybörjare.

Att tänka på är att som förstagångs golfare så behöver du inte ens köpa ett helt set utan det kan räcka med att köpa ett halvt set och till och med begagnade klubbor kan fungera utomordentligt. Några järnklubbor, några wedge och en putter kan vara bra att börja med. Allt eftersom du spelat mer och känner dig bekväm kan du utöka ditt set med mer och bättre klubbor. Golf kräver en del utrustning och du kan kolla in nätet och hitta produkter som passar dig.

att använda en bra kombination av klubbor så kan du öva och bli en bättre golfspelare, och allt eftersom du blir bättre så kommer du att känna skillnaderna med andra typer av klubbor. Att hitta rätt klubbor kan ta sin tid och när man börjar behärska spelet så kan man köpa på sig bättre klubbor. Förutom klubbor så behövs det en bag att förvara sina klubbor i, det bli ohållbart att inte ha detta. När man spelat ett tag och kanske satsar på att köpa ett helt golfset så kan golfbagen följa med på köpet. Det är viktigt att använda sig av ett par riktigt bra golfskor.

Kläderna i sig är inte lika viktigt som det var tidigare, klä dig bekvämt och efter väder. Spelar du i regn så är ju regnkläder att föredra, är det varmt och soligt så kan ett par snygga shorts och t-shirt passa.