Golftips för nybörjaren – utrustning

redo för slag

Om man nyss bestämt sig för att börja spela golf har man definitivt en rolig tid framför sig då golf är något av det roligaste man kan ägna sig åt. Det roliga med golf är att det är väldigt mångfacetterat, då man inte bara får motion utan även sätter hjärnan i arbete då golf handlar en hel del om både strategi och taktik. För nybörjaren har vi här samlat lite tips och annat som kan vara bra att tänka på vad gäller utrustning inför att man ska pegga upp på första tee.

Det kanske viktigaste av allt när man ska ge sig ut på golfbanan är klubborna. Ett bra tips om man är nybörjare är att inte lägga alltför mycket på nya klubbor, då billigare varianter fungerar alldeles utmärkt när man ska lära sig att spela. För nybörjaren är ett bra tips att köpa ett helt set med klubbor eftersom detta ofta blir billigare än att köpa varje klubba var för sig. Efterhand som man blir bättre kan man sedan uppgradera sig med nya klubbor.

Ett annat bra tips om man vill spara ytterligare några kronor är att köpa begagnade klubbor. Ett bra tips är att kolla på den golfklubb man är med i. Där finns det ofta folk som är villiga att sälja sina gamla klubbor. Om man köper begagnat är det dock viktigt att man säkerställer så klubborna är i bra skick och går att spela med.

Förutom klubbor behövs även en del kringutrustning som bollar, peggar skor, handskar och dylikt. Vad gäller bollar är även här ett bra tips att köpa lite billigare varianter eftersom detta räcker gott och väl när man är nybörjare. Vad gäller peggar är ett hett tips att köpa rejält eftersom de garanterat kommer att gå åt. Det kan även vara bra att köpa regnkläder eller liknande ifall det skulle regna när man är ute och spelar.